Boekhouding

Iedereen die een eigen bedrijf heeft (zowel groot als klein) of zelfstandig is (in de volksmond vaak ZZP-er genoemd) zal een boekhouding moeten bijhouden. Dat is namelijk de eis die de belastingdienst stelt aan ondernemers/ondernemingen.

Die boekhouding kan door de ondernemer zelf gedaan worden, of er kan hulp van een administratiekantoor worden ingeroepen. In beide situaties kunnen wij jou van dienst zijn.

Wij werken op ons kantoor met een geautomatiseerd boekhoudprogramma. Maar we kunnen je ook met jouw eigen boekhoudprogramma ondersteunen en met behulp van alle moderne technieken over je schouder meekijken.

Vast onderdeel van de boekhouding is in de meeste gevallen het doen van aangifte omzetbelasting (per maand, kwartaal of jaar) en zo nodig de ICP-aangifte (bij prestaties naar het buitenland). Deze aangiften verzorgen wij voor de meeste ondernemers met onze eigen software. De ondernemer heeft hier dan geen omkijken meer naar.

Naast het verwerken van de boekhouding, houden wij continue in de gaten of de administratie voldoet aan alle eisen die de belastingdienst stelt aan bijvoorbeeld facturen, bewaarplicht van stukken enzovoorts.

De ondernemer die zijn boekhouding zelf wil doen kunnen wij ondersteunen met adviezen en tips om dat op de juiste manier te doen. Van de ondernemer die al dit (vervelende?) werk niet wil doen kunnen wij het overnemen; van de schoenendoos met bonnetjes tot netjes gevulde ordners met bankafschriften, rekeningen, enzovoorts. Niets is onmogelijk. Belangrijk daarbij is dat de ondernemer de dienstverlening krijgt die hij wenst.

Voor iedere ondernemer is het mogelijk een situatie te scheppen die bij hem/haar past.

Ga verder naar Online boekhouden

Comments are closed.