Salarisadministratie

Beginner

Je bedrijf groeit, je krijgt het werk niet meer alleen af en je besluit om personeel aan te nemen. Het lijkt allemaal heel eenvoudig: plaats een vacature, selecteer geschikte kandidaten, houd gesprekken en kies de beste.

Maar dan begint het pas…

Welk salaris spreek je af? Baseer je dat op een gevoel of heb je uitgezocht wat een reële beloning is? Met welke werkgeverslasten moet je rekening houden?

En… kun je dat wel betalen?

Naast het kostenplaatje zijn er nog talloze zaken waar je rekening mee moet houden: is er een CAO van toepassing? Moet je verplicht deelnemen aan een pensioenfonds? Wat is eigenlijk de WKR? Voor welke duur wil en kun je personeel eigenlijk aannemen? Wat gebeurt er als personeel ziek wordt? Welke risico’s loop je?

Overweeg je personeel aan te nemen, dan wil je vooraf goed geinformeerd worden over wat er allemaal op je af komt. Zeker als het werkgeverschap nieuw voor je is wil je niet na een tijdje erachter komen dat je je zaken niet goed op orde hebt…

Wij kunnen je helpen met alle voorkomende personeelszaken. We verzorgen jouw loonadministratie vanaf dag één.

Gevorderd

Als je al personeel hebt weet je waarschijnlijk al met welke wet- en regelgeving je te maken krijgt. Foute interpretatie hiervan kan op termijn dure gevolgen hebben. Dat wil je dus goed geregeld hebben, of je wil op z’n minst weten wat je te wachten staat als dat niet zo is.

Je wil weten wat het rendement is van je medewerkers. Misschien moet er wel bezuinigd worden en vraag je je af hoe je dat aan moet pakken. Je hebt een nieuwe vacature, maar hoe krijg je een reactie van de juiste medewerker? Je moet misschien personeel ontslaan, wat komt daar allemaal bij kijken en wat kost dat?

Opstarten

Word je (voor het eerst) werkgever, dan zorgen wij voor de aanvraag van een loonheffingennummer bij de belastingdienst. We melden je aan bij het bedrijfspensioenfonds (mits van toepassing). En wij zoeken uit of er voor het bedrijf een CAO van toepassing is.

Arbeidsovereenkomsten

Zodra je bent ingeschreven als werkgever helpen we je met het opstellen van solide arbeidsovereenkomsten, we helpen je op verzoek bij het samenstellen van personeelsdossiers etc.

Salarisadministratie

Maandelijks (in sommige gevallen eenmaal per vier weken) verzorgen we de loonstroken voor het personeel. Deze loonstroken leveren wij af in een persoonlijke digitale postbus.

Tevens zorgen wij ervoor dat maandelijks (of per vier weken) de aangifte loonheffingen bij de belastingdienst wordt ingediend en dat je tijdig wordt geïnformeerd over de hoogte hiervan, zodat je de betaling op tijd kan regelen.

Ten slotte controleren we periodiek of er volgens de CAO, of op basis van de wet minimumloon, loonsverhogingen nodig zijn. Uiteraard informeren we je daar tijdig over, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aanvullende werkzaamheden

Ben je (verplicht) aangesloten bij een bedrijfspensioenfonds, dan verzorgen wij de (uniforme) pensioenaangifte voor jouw bedrijf.

Indien je een (zieken)geldverzekering hebt verwacht de verzekeraar periodiek inzicht in de loongegevens, deze kunnen wij aanleveren.

Ga terug naar Fiscaal advies

Comments are closed.