Netwerken

mei
11
Posted by Mark Ceelen
Netwerken klinkt heel saai, of als alleen iets voor gladde types… Niets is minder waar. Gladde types proberen je iets aan te smeren, liefst zo snel en onpersoonlijk mogelijk. Netwerken is lange termijn denken, waardevolle contacten opbouwen en doe je niet alleen om je product te verkopen maar ook om het product van anderen te verkopen. Waarom zou je het product van anderen willen verkopen zal je je afvragen? Daarvoor kun je meerdere redenen hebben: Je hebt een goede relatie met de persoon waarvan je een product aanbeveelt, of je bent gewoon heel tevreden over dat product.

Netwerken bij BNI Zuid-Limburg

Sinds enkele maanden is Mark actief lid van BNI Zuid-Limburg, een groep enthousiaste ondernemers die wekelijks samenkomt. Door dat wekelijkste contact kunnen zij op vertrouwelijke basis elkaars product of dienst aanbevelen. Je beveelt tenslotte niet zomaar iemand aan, je wil er zeker van zijn dat diegene ook levert wat je hebt beloofd. Dat kan alleen maar door een vertrouwensband of ervaring uit eerste hand. De bedoeling van deze netwerkgroep is dan ook niet het afnemen van elkaars producten, maar het gebruik maken van elkaars netwerk. Op die manier kan een van de BNI leden die op zoek is naar bijvoorbeeld een tuinman, gebruik maken van ons netwerk: wij hebben tenslotte klanten in die branche. Omdat wij vaak al (meerdere) jaren een vertrouwensrelatie hebben met onze tuinmannen (of -vrouwen) kunnen we direct deze klant aanbevelen aan een van de BNI-collega’s, we weten tenslotte dat de aanbevolen tuinman zijn werk goed doet! Natuurlijk netwerken we om nieuwe klanten te werven. maar hopen op deze manier ook bestaande klanten te helpen aan een beetje extra omzet of een waardevol contact.

Gastendag

Ben je benieuwd of netwerken bij BNI ook voor jou interessant kan zijn? Op dinsdagochtend 7 juni (om 7:00 uur) organiseert BNI een gastendag. Tijdens deze gastendag wordt er gezorgd voor (de noodzakelijke) koffie en een uitgebreid ontbijtbuffet. Als gast kun je die dag ervaren dat zo’n netwerkgroep helemaal niet saai is, maar dat er juist inspirerende ondernemers op af komen die jou aan een stukje extra omzet gaan helpen. Nieuwsgierig? Neem contact op met Mark, hij zal de aanmelding voor je verzorgen!

Comments are closed.