FAQ - Veelgestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen van klanten waarop het antwoord heel eenvoudig lijkt, maar herhaaldelijk blijkt dat het toch niet helemaal duidelijk is wat we nu precies bedoelen. Op deze pagina proberen we deze vragen zo eenvoudig mogelijk uit te leggen zodat je het antwoord nog eens kan teruglezen.

Klik hieronder op een categorie om de reeds bestaande FAQ’s te bekijken.

De zorgtoeslag is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten van een zorgverzekering. Om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen, dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. Zo mag het inkomen niet te hoog zijn en dien je een Nederlandse zorgverzekering te hebben afgesloten. Zorgtoeslag kun je aanvragen als je denkt hierop recht te hebben. Dit kan zowel voor de start van het kalenderjaar als achteraf worden geregeld. Bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting kunnen wij voor je nagaan in hoeverre je – over het aangiftejaar – recht hebt op deze toeslag. Twee situaties zijn dan mogelijk:
  1. Je ontving over het aangiftejaar reeds zorgtoeslag. Wij kunnen je informeren of het ontvangen bedrag overeenkomt met het bedrag waar je daadwerkelijk recht op hebt.
  2. Je hebt nog geen aanvraag zorgtoeslag ingediend. Indien blijkt dat je recht zou hebben op zorgtoeslag kunnen wij de aanvraag voor je indienen.
Heb je hulp nodig, of wil je weten of je recht op zorgtoeslag hebt? Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.
Categorie Belastingdienst
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0
Hopelijk heb je hierboven gevonden wat je zocht!

Er zullen natuurlijk altijd onbeantwoorde vragen blijven… Als we weten wat jou bezighoudt, kunnen we daar zoveel mogelijk op proberen in te spelen. Stel hieronder een vraag voor, dan kijken we of we die kunnen te beantwoorden!

Zoek een FAQ


Stel zelf een vraag

Welke vraag wordt beantwoord?
Wat moet er worden weergegeven bij jouw vraag?

Comments are closed.